Ask HILTIForumWebinarsArticles
Ask HILTI

Hoe kunnen we de ondersteuning revolutioneren?

about 1 month ago

De kanaalcalculator: vereenvoudig en versnel uw beslissingen over werkplekken

Software,ondersteuningsystemen,optimalisatie,kosten

26

In gangen en open ruimtes wordt de ondersteuning van installaties vaak beschouwd als een eenvoudige formaliteit, een onbetwistbare routine. Traditioneel wordt gekozen voor een rail van 41 mm, die de voorkeur geniet vanwege het installatiegemak en omdat hij geschikt is voor de meeste eenvoudige configuraties zonder dat de afmetingen moeten worden aangepast. Deze 'one-size-fits-all' benadering, waarbij beugels te groot worden omwille van gemak en snelheid, is meer een reflex geworden dan een weloverwogen strategie. Maar is deze snelle methode echt de meest geschikte? Is er een effectievere manier om media snel te optimaliseren? In een tijd waarin elke beslissing een aanzienlijke impact kan hebben op zowel de kosten als het milieu, is het cruciaal om deze gevestigde gewoontes te heroverwegen.


TIJD, KENNIS EN BUDGET: EEN PRECAIR EVENWICHT

Als tijd geld is, kan het optimaliseren van media aanzienlijke besparingen opleveren en de impact op het milieu verminderen. In tegenstelling tot de traditionele 'envelop'-methode, waarbij gestandaardiseerde media worden gebruikt die vaak te groot zijn, kan een aanpak op maat de onderdelenlijst rationaliseren en de kosten verlagen. Deze optimalisatie brengt echter uitdagingen met zich mee, omdat het een grondige analyse en nauwkeurige selectie van de juiste media voor elke situatie vereist. De diversiteit aan beschikbare opties, met een breed scala aan afmetingen en materialen, maakt deze taak complexer en vereist een zekere mate van expertise. De keuze tussen de twee methoden is daarom op het eerste gezicht niet voor de hand liggend. Bovendien verklaart de constante druk om strakke deadlines te halen op bouwplaatsen, waar snelle beslissingen cruciaal zijn, waarom de 'omhullende' methode zo gewoon en duurzaam blijft.

DE KANAALCALCULATOR, DE ONTBREKENDE SCHAKEL

 
In het licht van deze uitdagingen wordt digitale innovatie essentieel. Met firestops of hebben we de Firestop selector (uitleg over het gebruik is te vinden in het artikel: Hoe kies je brandwerende oplossingen? ). Voor installatiesteunen hebben we de Channel Calculator, ontworpen om de selectie en optimalisatie van steunen te vereenvoudigen en te versnellen, wat een echte paradigmaverschuiving betekent. Met slechts een paar klikken kunt u met deze tool ondersteuningssystemen op maat ontwerpen voor elke configuratie. Je hoeft alleen maar de details van je project in te voeren, zoals het type apparatuur dat ondersteund moet worden, het aantal en de afmetingen (zoals de diameter van de buizen), en de software analyseert en stelt vervolgens de beste oplossing voor, gedimensioneerd in overeenstemming met de Eurocode. De tijd die voorheen nodig was voor het optimaliseren van de ondersteuningen en het beheersen van de verschillende oplossingen, wordt omgezet in een snel, intuïtief en uiterst efficiënt proces.

HOE WERKT HET?

 
Afhankelijk van je configuratie controleert de software snel de doorbuiging en de werksnelheid van de installatierail en classificeert de resultaten om je keuze te vereenvoudigen. Deze oplossing, die volledig compatibel is met mobiele omgevingen, biedt je de mogelijkheid om papieren notities achterwege te laten, waardoor je beheer eenvoudiger en efficiënter wordt, waar je ook bent!

Optimalisatie in 6 stappen

1. Selectie van de technische apparatuur die moet worden ondersteund


Selecteer de aard van de technische apparatuur die moet worden ondersteund uit verschillende opties, waaronder leidingnetwerken, ventilatiekanalen en kabelgoten. Voor specifieke situaties kun je ook aangepaste belastingsgevallen definiëren.


2. Uw technische uitrusting toevoegen


Bepaal het aantal technische uitrustingen en configureer ze. Kies voor leidingnetwerken bijvoorbeeld de diameter, het materiaal, de standaard en verschillende aanpasbare opties. Voeg vervolgens voorgeconfigureerde montage-elementen uit onze bibliotheek toe. Pas tot slot hun positie langs de rail aan.


3. Keuze van klemmen en beheer van hartafstanden

Maak een keuze uit onze bibliotheek van klemmen, draadstangen en verbindingsplaten. Voer vervolgens de lengte van de rails en de gewenste afstand tussen de beugels in. De software zal dan de aanbevolen rails, het aantal benodigde beugels en een aangepaste onderdelenlijst voorstellen. Je kunt op elk moment naar deze stap terugkeren om de afstand tussen de steunen te wijzigen en de snelheid waarmee de steunen worden gebruikt te optimaliseren. Deze functie is vooral handig als de aanbevolen rails lang niet op hun maximale capaciteit worden gebruikt.


4. Resultaten : selectie van aanbevolden rails naar bezettingsgraad


De Channel Calculator identificeert en beveelt de rails aan die het meest geschikt zijn voor jouw configuratie, waarbij ze worden gerangschikt op basis van hun gebruikssnelheid (spannings- en doorbuigingscriteria).


5. Nomenclatuur


Genereer je materiaallijst: zodra je een oplossing kiest, past de materiaallijst zich in realtime aan je gegevens aan. Je kunt deze gedetailleerde lijst vervolgens downloaden in PDF- of Excel-formaat.


6. Syntheserapport


Tot slot kun je een samenvattend rapport downloaden met alle relevante informatie over je project.


En dat is het!
 
Je kunt de gegenereerde onderdelenlijst ook direct toevoegen aan het Hilti Online winkelmandje om bestellen nog eenvoudiger te maken!

Conclusie


Geconfronteerd met de complexiteit van ondersteuningskeuzes en tijdsbeperkingen op bouwplaatsen, wordt de behoefte aan een snelle en effectieve oplossing voor het optimaliseren van ondersteuningskosten en efficiëntie steeds duidelijker. De Channel Calculator gaat deze uitdaging aan door de optimalisatie van ondersteuning te vereenvoudigen en het proces snel en intuïtief te maken. Met deze digitale innovatie kunt u snel weloverwogen beslissingen nemen en de kosten en milieueffecten minimaliseren. Het is nu mogelijk om af te stappen van de traditionele methode en media snel te optimaliseren!
 
Ontdek nu de Channel Calculator, uw nieuwe digitale ingenieur!
 
Klik hier voor meer informatie over ondersteuning!
 
Neem voor meer informatie contact op met uw Hilti field engineer. Hij kan u verder helpen!

No comments yet

Be the first to comment on this article!